Opdragning og hvordan det skal gøres

Der findes ikke en bruger manual til hvordan man skal håndterer sine børn. 
Derfor findes der heller ikke en step-by-step manual til børneopdragelse. 
Der findes guidlines og anbefalinger. 

Der er ingen der bør fortælle dig hvordan dine børn skal opdrages, de kan komme med gode råd eller anbefalinger til hvordan du måske kan gøre tingene på en anden måde. 

Hvis du synes du selv gør et godt job, så hold dig til det, hvis det fungerer for dig. Lad ingen anden fortælle dig, at du ikke gør tingene godt nok. 

Det kan give unødvendigt uro og ondt i maven at få af vide, man ikke gør tingene godt nok, eller at man ikke gør tingene, som andre gerne vil have man opdager sine børn på. 

Sådan man gjorde for 20 år siden, sådan gør man ikke længere. Men mange hænger stadig fast i at, det er sådan børn skal opdrages. 

F.eks. Jeg opdrager mine børn til, at det er ok at gå fra bordet når de er færdige med at spise. De behøver nødvendigvis ikke blive siddende til vi voksne er færdige med vores mad og vores snakken. Faktisk opfordre jeg dem til at smutte når de er færdige. 

Børn kan også ha' haft en lang dag i institution, med leg, mange mennesker og andre børn. Derfor er det også vigtigt for børn at lade op og koble af. Vi voksne gør det når vi spiser aftensmad. Får lidt lækkert at spise og en snak hen over bordet. Børn vil måske gerne koble af med stille leg eller tegning for dem selv. 

Forstil dig dette:

Du står tidligt op, spiser morgenmad, ud af døren. Bliver afleveret et sted hvor der er masser af leg og andre børn. Hele dagen kører på 180km/t. Du bliver hentet, får aftensmad og skal i seng. 

Hvornår skal man have lov til at koble af?? 

Det kan ikke siges nok gange. Men lad børn være børn. 



Kommentarer

Populære opslag